уторак, 26. јануар 2010.

RUBIN - kamen zaštitnik rođenih u zodijačkom znaku RAK




Rubin je jedan od najcenjenijeg dragog kamenja. U antičko doba, vezivali su ga za planetu Mars zbog svoje crvene boje.

Hildegarda od Bingena (1098-1179) govorila je da “vazdušni demoni ne mogu da rade svoje grozne rabote niti da borave na istom mestu gde i rubin; zbog toga rubin ima svojstvo da očisti sve bolesti iz ljudskog tela...”

U starim knjigama može se pročitati da rubin štiti mornare od brodoloma. Simbolizuje carsku milost, strasnu ljubav i princip vitalnosti. U “Apokalipsi” svetog Jovana božansko savršenstvo se upoređuje sa dijamantom i rubinom.

Rubin je simbol slobode, dostojanstva i čarobne snage. Pored toga što je zaštitnik ljubavi i slobode, on daje snagu povratka izgubljene ljubavi. Stari su verovali da rubin ne dopušta popuštanje iskušenjima i da stabilizuje mentalno zdravlje.

Zbog svoje duboke crvene boje smatralo se da rubin udaljava melanholiju i loše snove. Veruje se da čuva od reumatizma. Posvetli kada se vlasnik razboli ili ga zadesi nesreća. Katarina Aragonska je bila upozorena na promenu svog kraljevskog položaja promenom boje svog rubina.

Najcenjeniji primerci došli su sa Dalekog istoka (Mandelej, Indija) i zvali su ih “Budine suze”.

Rubin je svetlucav dragi kamen i njegova boja varira od ružičaste do tamnocrvene boje. Ima gotovo magičnu moć na krv, stvaranje krvi i krvne sudove. Aktivira jetru, reguliše šećer u krvi, jača imunološki sistem, poboljšava cirkulaciju, čuva od anemije i leukemije, ublažava menstrualne tegobe, reguliše krvni pritisak. Eliksir je afrodizijak i jača telesnu moć.

Koristi se obrađen i neobrađen.

Prazni se pod tekućom vodom dva puta mesečno, a posle pražnjenja treba ga izložiti delovanju sunca oko dva sata radi punjenja.


Priredila: Nadica Janić

Izvor: www.astrokrug.com

2 коментара:

ТОДОРА ШКОРО је рекао...

Čitam, čitam, ali čekam "moj" granat da vidim njegovo značenje. Sećam se, jedan veliki rubin u prstenu mi je stalno bežao, dok ga najzad nisam nepovratno izgubila. A drugi put, prkoseći savetu da ne nosim plavi safir, kao da sam prizvala nesreću iz koje sam se jedva izbavila... Od tada sam vrlo pažljiva prema kamenju koje nosim. Mnogo Vas pozdravljam!

anima.art је рекао...

Pozdrav,Todora!
Uskoro postavljam nastavak.

Neodgovarajući kamen ne treba imati ni u neposrednom okruženju.

Drevno iskustvo primenjeno u kristaloterapiji sve je zastupljenije i u zvaničnoj medicini. Rusija prednjači u primeni tradicionalne medicine.