уторак, 26. јануар 2010.

DIJAMANT - kamen zaštitnik rođenih u zodijačkom znaku OVAN




Dijamant je zodijački zaštitnik onih koji su rođeni u znaku Ovan. Dijamant je svetlucavi dragi kamen bele ili svetloplave boje i tradicionalno je simbol čistote i nevinosti. Prema legendi, štiti onog koji ga nosi na levoj strani tela. Takođe se veruje da dijamant učvršćuje vernost dvoje ljubavnika; otuda njegova česta upotreba kao ukrasa na vereničkom prstenu.

Stari Rimljani su verovali da dijamant donosi sreću ratnicima, te se zato najviše nosio kao amulet. Međutim, ovaj dragi kamen je donosio i nesreću, posebno onima koji su bili pohlepni za njim. Ukoliko je dijamant poklon ili izraz vernosti i ljubavi, nikada ne donosi nesreću. Ovnovima dijamant donosi sreću i snagu i čuva ih od zla.

Najbolji izbor za Ovnove je da zajedno nose dijamant i safir jer se dobro dejstvo oba kamena povećava. Inače, safir je svetloplavi dragi kamen koji donosi sreću i ljubav. Priča se da je nekada, kada je iz čuvenog turskog trezora ukraden safir, ovaj pobledeo i izgubio sjaj i boju! Najvredniji safiri su nebeskomodri, ali se mogu naći i grimizni, žuti, ružičasti i zeleni. U stara vremena, verovalo se da štiti od veštica. U srednjem veku korišćen je kao amajlija od očnih bolesti.

Dijamant je čuvar duha, pomaže jasnom i samostalnom mišljenju. Deluje preventivno kod srčanih, bubrežnih oboljenja, čak i kod poodmaklih stadijuma bolesti. Eliksir rastvara bubrežne i žučne kamence.

Koristi se neobrađen i obrađen. S obzirom na njegovu retkost i cenu malo se koristi u kristaloterapiji.

Ovom kristalu nije potrebno ni pražnjenje ni punjenje jer je čista energija.


Priredila: Nadica Janić

Izvor: www.astrokrug.com

Нема коментара: